2012. április 5., csütörtök

Pénzbüntetést kapott a fegyelmezésre vetemedő igazgató


Garázdaságért és könnyű testi sértésért 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte szerdán a városi bíróság a kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskola igazgatóját. Az igazgató még tavaly májusban pofozta meg az egyik nyolcadikos lányt. A pofozkodásig menő eset így történt: az igazgató az ebédlőből a folyosóra kilépve meglátott a földön egy almacsutkát, és miután az ott beszélgető diákok közül senki nem vállalta magára, hogy ő dobta el, egyre indulatosabban kérdezte a tanulókat, hogy ki tette. Ekkor a diákok egyike - az ügy sértettje - felvette az almacsutkát, de jelezte, hogy nem ő dobta el. Aztán az igazgató kérdésére azt mondta: "maga is itt volt, és maga sem látta". A vád szerint ekkor az igazgató a hajánál fogva visszarántotta a tanulót, és felpofozta. Látva, hogy a lánynak az ütésektől vérzik az orra és a szája, az igazgató azt mondta: megérdemelte, amit kapott, legközelebb nem fog visszabeszélni.
A diákok az igazgató ellen vallottak, ám mellette tanúskodott az iskola egyik tanára, aki azonban csak később ért a helyszínre.
A bíróság Kovács Zoltán igazgatót bűnösnek mondta ki. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott, aki tagadta, hogy bántotta volna a diákot, felmentésért fellebbezett. 2012.04.05

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése